• Deň učiteľov

  • Deň učiteľov - Pedagógusnap

  • Exkurzia - hvezdáreň Hlohovec

    V stredu 27.3. 2024 sa žiaci 4.A, 4.B, 5.A,  5.B a 6.B zúčastnili exkurzie v Hvezdárni M.R. Štefánika v Hlohovci. Žiaci si pozreli ukážky nočnej oblohy, planét a hviezdne zoskupenia, vypočuli si prednášku o pohybe vesmírnych telies a nakoniec si pozreli teleskop na pozorovanie Slnka so zaujímavým výkladom.

  • Hodina dejepisu v 7.A

    Poznáte most Leonarda da Vinci?

    Vymyslel ho približne okolo roku 1486 a je špecifický tým, že na jeho stavbu netreba žiadne klince, či lepidlá alebo iné spojovacie prvky. Bol určený pre vojsko, aby mohli vojaci v prípade potreby most postaviť a po jeho použití aj rozobrať. Dnes si jeho zmenšenú formu vyskúšali postaviť siedmaci na hodine dejepisu. Vyskúšali tak nielen svoje zručnosti, ale trénovali hlavne trpezlivosť

  • Deň Klokana

    Matematický klokan je medzinárodná matematická súťaž pre žiakov základných a stredných škôl. Vyhlasovateľom súťaže je asociácia Kangourou sans frontiéres so sídlom v Paríži. Organizátorom súťaže v Slovenskej republike je Talentída, n. o.

    Úlohy sú vtipné, zaujímavé a netradičné.

  • ŠKD 3

    ŠKD 3 - návšteva obecnej knižnice 📖
    Deti si vyrábali záložky do knihy, prečítali si rôzne príbehy a požičali si ďalšie zaujímavé knihy 📚

  • Profesijná orientácia žiakov - 8.A

    V spolupráci s Centrom poradenstva a prevencie v Nových Zámkoch sa naši ôsmaci zúčastnili dňa 27.3.2024 skupinovej aktivity, ktorá je zameraná na profesijnú orientáciu žiakov. Na základe výsledkov odborného vyšetrenia a konzultácie so sociálnou pracovníčkou  im môže táto aktivita pomôcť pri voľbe vhodnej strednej školy.

  • Oznam pre MŠ

    Riaditeľstvo ZŠ s MŠ oznamuje rodičom, že prevádzka materskej školy bude dňa 28.3.2024 t.j. štvrtok prerušená z dôvodu nízkeho počtu prihlásených detí.

    Dňa 2.4.2024 t.j. utorok sa prevádzka prerušuje z dôvodu aktualizačného vzdelávania pedagogických zamestnancov.

    Prevádzka začne 3.4.2024 t.j. v stredu o 7:00 hodine.

    Riaditeľstvo ZŠ s MŠ

     

    A Nagykéri Alapiskola és Óvoda igazgatósága értesíti a Tisztelt Szülőket, hogy az óvoda 2024.3.28-án (csütörtökön) alacsony érdeklődés miatt és 2024.4.2-án (kedden) a pedagógiai alkalmazottak aktualizációs képzésen való részvétele miatt nem üzemel. Az óvoda 2024.4.3-án (szerda) 7:00 órától újra várja gyermekeiket. Megértésüket előre is köszönjük.

  • SRDIEČKOVÁ škôlka

    Prevencia duševného a fyzického zdravia detí v materských školách.

    Zážitkový program podporujúci zdravý psychosociálny vývin detí v rannom veku so zameraním na výchovu k tolerancii a dobra, chápania vzťahu k sebe samému, vzťahu k iným ľuďom a k svetu.

    Ranné detstvo je najdôležitejším obdobím života človeka, kedy sa nám tvoria návyky na celý život. Každý z nás je iný. Každý je výnimočný. Ale všetci sme si rovní. Nadváha, farba pleti, či dieťa so špecialnými potrebami alebo dieťa zo slabšieho sociálneho zázemia… to všetko je dôležité na zamyslenie sa vo výchove detí už od začiatku.

    Absolvovali sme v našej Mš Veľký Kýr projekt v oblasti emocionálnej plný emócií, priateľstva a vzájomnej pomoci. Ďakujeme lektorke Jarka Kreškóciová za školenie a aktivitu s deťmi.

  • Deň vody MŠ - A víz napja Óvoda

  • Noc s Andersenom 22.3.2024

    Bolo to  čítanie rozprávok a kúzelných príbehov počas jednej čarovnej noci. Rozprávková noc pre deti je plná dobrodružstiev, kreativity a súťaží.
    Noc s Andersenom združuje deti bez rozdielu národnosti, a to všetko s minimálnymi finančnými nákladmi, s nadšením detí i dospelých organizátorov.

    Deti si čítali krásne príbehy z kníh, hádali rozprávkové postavičky, farbili si pripravené maľovanky – vláčiky, princezné a iné rozprávkové postavičky. Pre všetkých hladošov bola pripravená večera, ktorú upiekli pani kuchárky zo školskej jedálne. Deti zoradené v rade „ako na vojne“ sa sami obslúžili perníkom alebo bublaninou s teplým čajíkom alebo mliekom. Keď už naši najmenší čitatelia mali hier dosť a tiež aj plné žalúdky, s plným nasadením sa podujali robiť nočné leháro pre seba. Každý kúsok miestnosti bol pokrytý spacákom, vankúšom, dieťaťom s knižkou v ruke. Niektorí vytrvalci mali oči na stopke a zaumienili si, že oni veru túto noc nebudú vôbec spať, ale nakoniec aj posledný „čitateľ“ zaspal o pol druhej nad ránom.

    Bola to nezabudnuteľná noc, plná krásnych okamihov a šťastných detí.

    Ďakujeme našim pani učiteľkám a pánovi učiteľovi, že venovali svoju noc všetkých malým školákom na škole.
     

  • Svetový deň vody

    Deň 22. marec je svetový deň vody. Tento rok sa nesie v znamení témy: "Voda pre mier". Pri tejto príležitosti sa v škole uskutočnilo projektové vyučovanie. Žiaci si pripravovali projekty na rôzne témy, ktoré súviseli s vodou - aquapis Váhu a Dunaja, európske naj - rieky, jazerá, zdroje znečistenia vody, klimatické zmeny,.... Žiaci svoje práce aj odprezentovali a všetci sme sa zhodli, že ekologické správanie musí byť samozrejmosťou stále.

  • Svetový deň Downovho syndrómu

    🧬 Svetový deň Downovho syndrómu si dnes pripomenula 6.A 🧬

    🧦🧦 Žiaci si do školy obliekli 2 rozdielne ponožky na znak ľudskej jedinečnosti. 🧦🧦 Potom na hodine vytvorili návrh svojich vlastných ponožiek, ktoré im teraz zdobia triedu.

  • Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny

    2024.március 19-én Udvardon került megrendezésre a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny körzeti fordulója. Iskolánkat Kökényesi Nikolett ll.B, Szőke Melissza Il.B, Cilling Anikó lV.B és Szőke Róbert Vll.B osztályos tanulók képviselték. Mind a négyen sikeresen szerepeltek és továbbjutottak a járási fordulóba, amelyet Érsekújvárban rendeznek meg. Tanulóinknak szívből gratulálunk és sok sikert kívánunk a következő megmérettetésen.

  • Svetový deň Downovho syndrómu

    Na znak oslavy ľudskej jedinečnosti si aj ty vo štvrtok môžeš do školy dať na nohy dve rozdielne ponožky.

  • Oznam

    Dnes k nám dorazila smutná správa - navždy nás opustila Mgr. Mária Husárová, ktorá svoju učiteľskú prax zasvätila Základnej škole vo Veľkom Kýre ako učiteľka, neskôr aj ako zástupkyňa riaditeľa školy.

     

    Česť jej pamiatke.

  • Marec - mesiac knihy

    Výzva: KNIŽNÉ NAJ... *

     

    Prineste svoje KNIŽNÉ NAJ... a rozžiarime našu školu! 🌈📖*

    Zapojte sa do našej nezvyčajnej výstavy a ukážte nám svoj zmysel pre knižnú kreativitu! Hľadáme knihy s osobitým šarmom, každá je jedinečná!

    Prineste svoje KNIŽNÉ NAJ:

    - *Najstaršia:* Stará kniha s históriou, ktorá oživí naše spomienky.

    - *Najhrubšia:* Máme radi tú hmotnosť slov!

    - *Najväčšia:* Kniha, ktorá zaujme nielen obsahom, ale aj svojím rozmerným prevedením.

    - *Najmenšia:* Malý poklad, veľký význam!

    - *Najfarebnejšia:* Plná farieb a dojmov, nech svieti ako dúha!

    - *Najdrahšia:* Hodnota, ktorú nemožno vyčísliť, ale tvoja kniha môže byť najcennejšia!

    - *Najlacnejšia:* Kniha, ktorá dokáže zaujať bez ohľadu na cenu.

    - *Najvšestrannejšia:* Viac ako len slová - prines knihu, ktorá osloví všetky zmysly!

    - *Najťažšia:* Knihy môžu byť ťažkopádne, ale váha slov je nevyčísliteľná!

    - *Najľahšia:* Nech kniha vzlietne ako balón a prinesie ostatným ľahkosť čítania!

    - *Najzábavnejšia:* Smiech je najlepší liek - prines nám knihu, ktorá nás rozosmeje!

    - *Najoriginálnejší font písma:* Písmo, ktoré doslova ožíva na stránkach!

    - *Najnezvyčajnejší dizajn:* Prekvap nás kreatívnym a unikátnym vizuálnym konceptom!

    - *Najviac ocenená kniha:* Oceňujeme víťazov - prines nám dielo, ktoré si zaslúži aplauz! ** T

    voje KNIŽNÉ NAJ môže byť tým, ktoré zaujme nás všetkých! Prineste svoje knihy do školy a spolu vytvoríme výstavku plnú rozmanitosti!

  • Nová úloha v rámci Marca - mesiaca knihy.

     

    Pomaly finišujeme s aktivitami Marca – mesiaca kníh.

    Ani tento rok nebudú chýbať obľúbené * KNIŽNÉ ŠIFRY* ??? V priestoroch B pavilónu sa postupne od 19.3.2024 do 25.3.2024 objaví 10 záhadných úloh.

    Úlohou žiakov bude využiť svoju kreativitu a logické myslenie a rozlúštiť jednotlivé šifry. 

  • Marec – mesiac knihy

     

    Pokračujeme aktivitami v rámci Marca – mesiaca knihy.

    V pondelok sa naši žiaci stali hrdinami vlastných príbehov.

    Otestovali svoje vedomosti zo sveta kníh. Zaujímavé KNIŽNÉ KVÍZY na hodinách literatúry ich zaviedli na cestu plnú zábavy a nových objavov. Žiaci sa dozvedeli zaujímavé informácie o procese vzniku knihy, o ľuďoch v zákulisí tvorby či o knižných unikátoch a historických míľnikoch vo svete slov .

    Ak radi lúštite hádanky a trénujete svoje mozgové závity, práve vám bola určená knižno-logická výzva Pod knižnou nástenkou čakali na svojich objaviteľov KNIŽNÉ ANAGRAMY - slová, ktoré ukrývajú iné slová. Úlohou žiakov bolo objaviť názvy 3 literárnych diel, 3 autorov kníh a 4 literárnych postáv. . Najaktívnejší lúštitelia sa dočkali sladkej odmeny.

  • Vyhodnotenie súťaže - Marec mesiac knihy

    Dňa 18.3.2024 sme vyhodnotili celotýždňovú snahu žiakov v hadaní a odhaľovaní knižných názvov na základe našich knižných máp.

    Marec - mesiac knihy na našej škole ďalej pokračuje a ďalšou úlohou žiakov je odhaliť mená autorov a knižných postáv z anagramov. 

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou - Alapiskola és Óvoda
    Školská 7
  • ZŠ +421 35 6593133
    ŠJ +421 35 6593110
    mobil ŠJ: 0911 869 768
    MŠ +421 35 6593031
    mobil MŠ 0911 418 292

Fotogaléria