• Pytagoriáda- výsledky

    V dňoch 9.4 a 10.4.2024 sa konalo okresné kolo matematickej Pytagoriády v Nových Zámkoch a Šuranoch

    Úspešnými riešiteľmi sa stali:

    Jakub Riby 4.A

    Viliam Dubický 5.A

    Nela Böjtösová 6.A

    Jakub Oravec 6.A.

    Srdečne im blahoželáme a všetkým ďakujeme za reprezentáciu školy.

    Želáme im veľa úspechov v ďalších súťažiach.

  • Prírodovedné múzeum 5.A a 5.B

    Dňa 17. 4.2024 navštívili žiaci 5.A a 5. B Prírodovedné múzeum v Bratislave. Pozreli si expozície Zázraky prírody , ktoré boli rozdelené do piatich tematických celkov - Antropológia, Klenoty Zeme, Príbeh života na Zemi, Biodiverzita Slovenska a Biodiverzita Zeme. Deti všetky témy zaujali a majú za sebou pekný a poučný zážitok.

  • McDonald's Cup- futbal

    Žiaci 2., 3. a 4. ročníka dňa 12.apríla 2024 sa zúčastnili McDonald's Cup v Šuranoch. Futbalového turnaja sa zúčastnilo 5 družstiev a naši mladí futbalisti sa umiestnili na krásnom 3.mieste. Školu reprezentovali: Jakub Riby 4.A, Michal Hrnčár 4.A, Alex Kökényesi 4.A, Nina Baloghová 4.A, Miroslav Lengyel 4.A, Damian Sáraz 4.B, Oliver Vereš 3.A a Kristián Kováč 2.B.

    A 2.,3.és 4.-ik évfolyamos diákjaink képviselték iskolánkat a McDonald's Cup első csoportkörében. Apró focistáink 5 csapat közül a kiváló 3.helyezést érték el. Gratulálunk!

  • Futbalový turnaj žiakov

    Žiaci 5. a 6.ročníka dňa 11.apríla 2024 sa zúčastnili futbalového turnaja v Mojzesove, kde sa umiestnili na 2. mieste. Školu reprezentovali: Dominik Csadi 5.A, Viliam Dubický 5.A, Peter Mészaros 5.A, Matteo Straňák 5.A, Frederik Varga 5.A, Samuel Frátrik 6.A, Tomáš Gabaš 6.A a Jakub Oravec 6.A.

    Csapatunk 2. helyen végzett csoportjában a Járási focibajnokság 5., 6. évf. fiúk kategóriájában. Dícséret a srácoknak! Gratulálunk!

  • Workshop - Čistenie vody- exkurzia 6.A - 6.B

     

    Žiaci 6.A a 6.B sa zúčastnili workshopu na tému čistenie vody v Kid's labe - jedinom chemickom detskom laboratóriu na Slovensku. Žiaci sa snažili nájsť odpoveď na výskumnú otázku, akú nezastupiteľnú úlohu hrá voda v našich životoch. Vypracovali 2 laboratórne experimenty - zadržiavanie vody a výskum vody.

  • Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny

    2024. április 12-én Érsekújvárban  került megrendezésre a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny járási fordulója. Iskolánkat Kökényesi Nikolett ll.B, Szőke Melissza Il.B, Cilling Anikó lV.B és Szőke Róbert Vll.B osztályos tanulók képviselték.  Cilling Anikó és Szőke Róbert ezüst sávos besorolást kapott.  Szőke Melissza és Kökényesi Nikolett  aranysávos besorolást értek el és továbbjutottak a kerületi fordulóba, melyre május 7-én  Komáromban kerül sor. Szívből gratulálunk nekik és sok sikert kívánunk.

  • Deň Narcisov - "NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS?"

    Deň narcisov 2024

    Milí rodičia a priatelia našej školy,
     

    Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov aj vďaka známej zbierke Deň narcisov, ktorá sa bude konať i prostredníctvom dobrovoľníkov z našej školy už tento štvrtok - 18. apríla. V tento deň, pripnutím kvietku narcisu, môžeme vyjadriť spolupatričnosť onkologickým pacientom a dobrovoľne ich finančne podporiť.

    Viac o možnostiach prispenia ako i konkrétnej pomoci onkologickým pacientom, ktoré realizuje Liga proti rakovine nájdete na www.dennarcisov.sk

    Na Slovensku ich totiž ročne pribúda približne 40 000 a každý z nás pozná niekoho, koho zasiahlo toto náročné ochorenie.

    Liga proti rakovine Vás srdečne pozýva na bezplatné preventívno-edukačné aktivity, kde môžete získať užitočné a praktické informácie k prevencii onkologických ochorení.

    Prevencia je krok ku zdraviu, nájdite si i Vy chvíľku času a navštívte preventívny stánok 18. apríla na Deň narcisov v čase od 12:00 do 18:00 v mestách

    Bratislava  - OC Nivy,Eurovea, Avion, Vivo

    Košice – OC Aupark,

    Martin – OC Galéria

    Banská Bystrica – OC Európa

    Ďakujeme, za vašu spolupatričnosť a podporu.

  • MŠ -Marec mesiac knihy

    MAREC-MESIAC KNIHY so sebou do materskej školy priniesol výtvarnú súťaž s názvom Knihomoľ. Deti si vymysleli vlastného triedneho knihomoľa, ktorého mali ľubovoľnou technikou znázorniť a tak sa zapojiť do tejto súťaže. Z množstva 120 triednych prác rôznych materských škôl sa tie naše umiestnili na nasledujúcich priečkach:

    1. Práca - trieda Včielky: 4.miesto

    2. Práca - trieda Mravčeky: 1.miesto

    Výhercom blahoželáme a tešíme sa umiestneniam.

  • Zápis do 1.ročníka na šk.rok 2024/2025

    Slávnostný zápis prebiehal v priestoroch našej základnej školy v dňoch 9. a  10. apríla 2024  popoludní od 13:00 – do 17:00 hod.

  • Pytagoriáda

    PYTAGORIÁDA je matematická súťaž, ktorá prebieha už niekoľko rokov. Tento rok sa koná 45.ročník. Cieľom matematickej súťaže PYTAGORIÁDA je podchytiť záujem o matematiku ako vyučovací predmet prostredníctvom detskej súťaživosti, rozširovať a prehlbovať vedomosti žiakov v matematike, prispieť k účelnému a efektívnemu využívaniu voľného času žiakov, popularizovať matematiku atď.

    Súťaž je individuálnou súťažou žiakov základných škôl a osemročných gymnázií.

    Dňa 09.04.2024 sa v priestoroch ZŠ SNP v Šuranoch uskutočnilo okresné kolo v kategórii P3, P4, P5, kde nás reprezentovali žiaci Tobias Vanya, Oliver Vereš, Jakub Riby a Viliam Dubický.

    Dňa 10.04.2024 sa v priestoroch ZŠ Nábrežná Nové Zámky uskutočnilo okresné kolo v kategóriách P6, P7, kde nás reprezentovali Nela Böjtösová, Jakub Oravec, Emese Kottlík, Judit Kottlík.

    Výsledky budú známe čoskoro.

    Všetkým ďakujeme za reprezentáciu a prajeme ešte veľa úspechov v ďalších súťažiach. 🍀🍀🍀

  • Letný kemp 2024

    Aj tento rok plánujeme Letný kemp pre žiakov 1. stupňa, opäť v dvoch termínoch. 

    Tešíme sa na všetky dobrodružstvá, ktoré nás čakajú.

  • Beiratkozás a 2024/2025-ös iskolai évre

    Alapinformációk az 1. évfolyamba történő beiratkozással kapcsolatban 

    Tisztelt Szülők!

    A 245/2008-as iskolai törvény 20. paragrafusának 2. bekezdése alapján az adott év augusztus végéig 6. életévét betöltő gyermek törvényes képviselője köteles iskolába íratni gyermekét.

    Intézményünkbe a beiratkozás a következő feltételek alapján valósul meg:

    1. helyszín– Nagykéri Alapiskola és Óvoda, 1.B osztály, Iskola utca 7, Nagykér,
    2. időpont– Nagykér község 1/2016-os rendelete alapján:

                                2024.április 9-én 13.00-tól  17.00 óráig

                                                                   és

                                2024.április 10-én 13.00-tól  17.00 óráig.

    1. A beiratkozás elektronikus jelentkezési lapon történik. Iskolánk jelentkezési lapja edupage.org elektronická prihláška do 1.ročníka  érhető el, melyet kérnénk kitöltve, aláírva elhozni a beiratkozáskor, a jelentkezési lapot iskolánkban is lehetőség lesz kitölteni (aki nem hozza kitöltve),
    2. a beiratkozáson a szülők és gyermekük vesznek részt, a szülő köteles bemutatni személyi igazolványát és gyermekének születési bizonyítványát (másolatot készítünk róla) és szükség szerint egyéb egészségi állapotát igazoló dokumentumot,
    3. 30 eurót a tanuló tanszercsomagjára,
    4. ha bírósági döntés alapján a gyermeki felügyelet meg van határozva, ebben az esetben ezt a dokumentumot is be kell mutatni,
    5. azon gyermekeknek, akiknek a 2023/2024-es iskolai évben engedélyezett halasztásuk volt, újra be kell iratkozni,
    6. ha a 6. életévét betöltött gyermek nem iskolaérett, az óvoda igazgatója határoz az óvodai képzés folytatásáról az adott nevelési tanácsadó- és megelőzési intézmény, valamint a gyermekorvos engedélye alapján a szülő/szülők beleegyezésével.

     

  • Zápis detí do 1.ročníka

    Zápis detí do 1.ročníka sa uskutoční v dňoch


    9.4.2024 (utorok) od 13:00 do 17:00 hod.
    a
    10.4.2024 (streda) od 13:00 do 17:00 hod.


    za prítomnosti detí.

     

    1. Prihlásenie dieťaťa do ZŠ, je prostredníctvom elektronickej prihlášky, ktorú nájdete TU : edupage.org elektronická prihláška do 1.ročníka 
    2. Rodičia vyplnia elektronickú prihlášku a následne rezerváciu časunajneskôr do 8.4.2024. Rodič je zodpovedný za správnosť vyplnenia údajov na prihláške.
    3. Rodičia detí, ktorí vyplnili elektronickú prihlášku, prídu na overenie správnosti údajov v prihláške osobne- v čase konania zápisu (9.4.2024 od 13:00-17:00 hod. a 10.4.2024 od 13:00-17:00 hod.), spolu s  dokumentmi, ktoré sú potrebné k zápisu (nájdete nižšie).
    4. Rodičia detí, ktorí z rôznych dôvodov nemali možnosť vyplniť elektronickú prihlášku, prídu zapísať svoje dieťa osobne a vyplnia prihlášku na mieste, v škole. V prípade, ak dieťa nedosiahlo školskú zrelosť, materská škola vydá rozhodnutie o pokračovaní v predprimárnom vzdelávaní v materskej škole (odklad) s informovaným súhlasom rodiča.

     

     

    Pri overovaní správnosti údajov zákonní zástupcovia dieťaťa predložia:

    • rodný list dieťaťa,
    • občiansky preukaz (identifikačnú kartu)
    • v  prípade neúplnej rodiny rozhodnutie súdu o zverení dieťaťa do výchovy a súhlas druhého zákonného zástupcu (čestné prehlásenie) 
    • elektronickú prihlášku vytlačíme v škole
    • 30 eur (základné učebné pomôcky pre dieťa)
  • Marec - mesiac knihy - vyhodnotenie

    Našim marcovým aktivitám kraľovali knižné výzvy. Lúštili sme knižné šifry, kvízy, anagramy, krížovky aj osemsmerovky, pátrali sme po mapách príbehov, hľadali sme knižné rekordy, čítali sme a čítali... Rozšírili sme svoje obzory, slovnú zásobu aj kreativitu. Aktívni knižní vytrvalci boli odmenení okrem skvelého pocitu aj rozmanitými vecnými cenami. Všetkým blahoželáme a už sa tešíme na najbližšie spoločné knižné putovanie.

  • Deň učiteľov

  • Deň učiteľov - Pedagógusnap

  • Exkurzia - hvezdáreň Hlohovec

    V stredu 27.3. 2024 sa žiaci 4.A, 4.B, 5.A,  5.B a 6.B zúčastnili exkurzie v Hvezdárni M.R. Štefánika v Hlohovci. Žiaci si pozreli ukážky nočnej oblohy, planét a hviezdne zoskupenia, vypočuli si prednášku o pohybe vesmírnych telies a nakoniec si pozreli teleskop na pozorovanie Slnka so zaujímavým výkladom.

  • Hodina dejepisu v 7.A

    Poznáte most Leonarda da Vinci?

    Vymyslel ho približne okolo roku 1486 a je špecifický tým, že na jeho stavbu netreba žiadne klince, či lepidlá alebo iné spojovacie prvky. Bol určený pre vojsko, aby mohli vojaci v prípade potreby most postaviť a po jeho použití aj rozobrať. Dnes si jeho zmenšenú formu vyskúšali postaviť siedmaci na hodine dejepisu. Vyskúšali tak nielen svoje zručnosti, ale trénovali hlavne trpezlivosť

  • Deň Klokana

    Matematický klokan je medzinárodná matematická súťaž pre žiakov základných a stredných škôl. Vyhlasovateľom súťaže je asociácia Kangourou sans frontiéres so sídlom v Paríži. Organizátorom súťaže v Slovenskej republike je Talentída, n. o.

    Úlohy sú vtipné, zaujímavé a netradičné.

  • ŠKD 3

    ŠKD 3 - návšteva obecnej knižnice 📖
    Deti si vyrábali záložky do knihy, prečítali si rôzne príbehy a požičali si ďalšie zaujímavé knihy 📚

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou - Alapiskola és Óvoda
    Školská 7
  • ZŠ +421 35 6593133
    ŠJ +421 35 6593110
    mobil ŠJ: 0911 869 768
    MŠ +421 35 6593031
    mobil MŠ 0911 418 292

Fotogaléria